Loodgieter

Welke diensten levert Dewaele loodgieter?

Welke diensten levert Dewaele loodgieter?

Sanitair installateur

Repareren, vervangen en onderhouden

Bel onze erkende loodgieters voor al uw loodgieterij werken. Wij installeren, inspecteren en vervangen het nodige, en zorgen ervoor dat u de beste service en kwaliteit krijgt. 

Zaken die onze loodgieter vakkundig kan installeren, repareren en vervangen:

 • Waterleidingen
 • Afvoerleidingen
 • Douches
 • Baden
 • Kranen
 • Boilers
 • Badkamers
WC renovatie: verschillende fases

WC Reparatie

Toiletten worden dagelijks meermaals gebruikt. Hierdoor kan het al eens fout gaan:

 1. Een verstopping
 2. Toiletwater dat blijft lopen
 3. Stortbak- of doorspoelproblemen
 4. Water dat onder het toilet loopt


Onze loodgieters kunnen je hiermee helpen. Zelf is het ook belangrijk om de werking van je toilet in de gaten te houden. 

Merk je dat het water niet meer goed weg loopt? Dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat er zich een verstopping aan het vormen is.

Wanneer er altijd wat water in je toilet blijft lopen, zal je eerder te maken hebben met een versleten afdichtingsrubber.

Laat zulke problemen niet aanslepen! Zo kan je tijdig de kleine onderdelen nog vervangen.

lekkende waterkraan

Lekreparaties

Lekkages komen meestal voor onder de grond. Hierdoor worden ze vaak pas opgemerkt wanneer je de waterrekening te zien krijgt.


Hoe je een lekkage kan ontdekken:

 1. Vochtige of bevlekte muren, plafonds of vloeren
 2. Ongebruikelijke geluiden uit de leidingen
 3. Je meterstand!  Wanneer je geen water gebruikt dan moet deze perfect blijven staan.


Heb je een lek? Maken je leidingen geluiden? Bel dan onze loodgieters, zo kunnen wij vaststellen waar het lek zich bevindt. Eens het lek is vastgesteld kunnen wij dit herstellen of vervangen en een verslag opmaken voor jouw verzekering.

Afvoer en leidingen reinigen

Afvoerreiniging

Heb je er al eens op gelet hoeveel vuil je zonder het te beseffen door je afvoer spoelt? Je afvoer krijgt veel te verduren door het afwassen  van je borden, het afspoelen van je groenten, het gebruik van verschillende soorten zepen,...

Niet alle zeep- en etensresten worden natuurlijk weggespoeld. Deze resten verzamelen zich in je afvoer en na verloop van tijd krijg je een verstopping .

Daarom is het belangrijk je leidingen af en toe te laten reinigen. Zeker wanneer je last hebt van een beginnende verstopping.

Wij komen langs en reinigen je leidingen alsook kijken Ook kijken wij uw leidingen na met behulp van een camera-inspectie. Zo zijn we zeker dat alles verwijderd is en je afvoer weer zo goed als nieuw is.

Boiler installeren, onderhouden of vervangen

Boiler service

Wist je dat een gasboiler iedere 2 jaar wettelijk gekeurd moet worden?

Ook onze loodgieters kunnen je boiler analyseren en nakijken. Na elk onderhoud ontvang je een wettelijk gekeurd reinigings- en verbrandingsattest.

Heb je een elektrische boiler dan is dit onderhoud niet verplicht. Maar merk je dat je elektrische boiler minder warm water produceert laat je deze best eens ontkalken door een professional.

U wenst een nieuwe gas of elektrische boiler? Wij staan u bij met advies en garantie. Uiteraard kunnen we ook de plaatsing uitvoeren.

Ontstoppen en reinigen van riolering

Rioolreparatie

Bij Dewaele loodgieter kan je ook terecht voor het renoveren, herstellen of het aanleggen van een nieuwe riolering.

Heb je problemen met je riolering (bv. stank of geluidsoverlast) neem dan vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van een camera inspectie kunnen wij het probleem komen vaststellen.

Hierna kunnen we jou een totaaloplossing voorschotelen via een offerte met garantie.

Welke taken voert een loodgieter zoal uit?

Een loodgieter heeft voornamelijk 3 hoofdtaken:


1.  Onze loodgieter voert reparaties uit.

Zo zal een loodgieter in de meeste gevallen bijvoorbeeld een lekkende kraan herstellen of vervangen. Of ervoor zorgen dat je toilet weer doorspoelt.

Daarnaast repareren we ook lekkages aan water- en gasleidingen of rioleringen.


2.  Onze loodgieter onderhoudt je boiler, cv ketel en riolering.

Zo kan je bij een loodgieter ook terecht voor een ontstopping. Zit je met een verstopte afvoerbak of wasbak? Wij kunnen deze gerust voor u ontstoppen en geven je graag ter plaatse ook enkele tips & tricks om dit in de toekomst te voorkomen. 

Veel verstoppingen worden veroorzaakt door overtollige etensresten, zeepresten, haren,... Minder complexe verstoppingen kan je zelf ontstoppen maar sommige verstoppingen kan je niet aanpakken zonder de juiste kennis en / of het geschikte apparatuur.


3.  Onze loodgieter voert ook installaties uit zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer, CV ketel, waterontharder ...  zowel nieuwbouw als renovatie.

Wij helpen je niet alleen bij het installeren van nieuwe verwarmingssystemen, boilers etc. maar geven je ook graag advies over het goed gebruik van zulke toestellen. 

Veel gezinnen zijn immers niet up-to-date waardoor het kan gebeuren dat een men een aankoop doet die niet ideaal is voor hun gezin- en woonsituatie. Het kan dan zijn dat grote gezinnen die zich niet voldoende informeren en een foutieve boiler laten installeren. 

Dit kan resulteren in een gebrek aan warm water, geen ideale situatie wanneer veel personen op korte termijn moeten douchen, baden,...

Wij proberen, rekening houdend met je budget, een toestel uit te kiezen dat het best past bij je woning en gezinssituatie.

Voor al je reparaties, installaties en onderhoud kan je steeds terecht bij Dewaele Loodgieter!