Boiler installeren, onderhouden of vervangen

Boiler

Wil je een nieuwe boiler laten installeren? Dewaele Loodgieter geeft advies en neemt graag een kijkje om de beste boiler te vinden voor jouw woonsituatie!

We hebben het allemaal al wel eens voorgehad: het is een moeizame ochtend en je dreigt ergens te laat te komen. 

Iedereen bij je thuis moet zich snel klaarmaken en opfrissen. De eerste, tweede en derde nemen zonder problemen een lekkere, warme douche. 

Zodra het jouw beurt is om een douche te nemen, voel je tijdens het douchen dat het water kouder en kouder wordt. 

En voor je het weet sta je onder een tikkende tijdbom en wacht je af tot wanneer je enkel ijskoud water over je heen krijgt!

Klinkt dit bekend in de oren? Dan is de kans groot dat je boiler niet ideaal is voor je gezinssituatie. Ook kan je boiler gewoon defect zijn.


Wat zijn de meest voorkomende redenen van een defecte boiler?

Je warm water wortd niet meer zo warm of blijft lauw.

Dit kan veroorzaakt worden door de de ouderdom van je elektrische boiler. Aangezien water een kalkhoudende vloeistof is kan er zich op de bodem en rondom het verwarmingselement kalk bevinden. 

Hierdoor kan het verwarmingselement minder warmte afgeven en word je water in het slechtste geval zelfs helemaal niet meer warm.

Wat ook kan is dat er zich teveel kalk bevindt onderaan de boiler. Dit zorgt voor een kleinere waterdoorgang, waardoor je geen druk meer hebt aan je kraan. 

Laat daarom je boiler tijdig ontkalken en voorkom zo dat je de boiler volledig moet vervangen!


Lekkages

Lekt je boiler? Dit gebeurt meestal omdat de druk op de boiler te hoog is geworden, vaak door kalkvorming of het begeven van de afdichtingsring onderaan de boiler.

Als je boiler lekt schakel je best ook direct de elektriciteit van je boiler af om zo een kortsluiting te voorkomen. 

 

Een druppende veiligheidsklep.

Onderaan je boiler bevindt er zich een veiligheidsklep of overdrukklep. Bij het opwarmen van de boiler zal deze zacht blijven druppen totdat het warm water uitzet in het vat en zo meer druk opbouwt.

Als de boiler volledig opgewarmd is, zal de klep stoppen met druppen. 

Blijft je overdrukklep heel de tijd druppen? Dan is ze hoogstwaarschijnlijk kapot of defect en kan dit best zo snel mogelijk laten vervangen. 

Zelfs een druppelend kraantje of een druppelende overdrukklep zal je op lange termijn voelen in je portemonnee.


Geen warm water meer.

Heb je geen warm water meer? Dan is je verwarmingselement in je boiler waarschijnlijk oververhit geraakt. Dit kan gereset worden maar in de meeste gevallen moet deze vervangen worden aangezien deze niet zonder reden is uitgevallen.


Wat zijn de verschillende soorten boilers die ik kan laten plaatsen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene soorten boilers die gezinnen kunnen aanschaffen. Deze zullen in gebruik, prijs en kwaliteit van elkaar verschillen. Dit zijn alvast enkel types op de markt:

  • Elektrische boiler.
  • Gasboiler.
  • Warmtepomp boiler.
  • Zonneboiler.
  • Doorstroomboiler.
  • Keukenboiler.
  • Smart Boiler.

 

Dewaele loodgieter adviseert je graag bij het uitkiezen en het plaatsen van je nieuwe boiler. Zo weet je zeker dat je een boiler hebt aangekocht die past bij jouw woon- en gezinssituatie.

Dewaele Loodgieter kan elke verstopping te baas! Bel ons en wij komen snel een kijkje nemen ...