Geurdetectie

Indien met header-afbeelding

Je komt de keuken binnen en je ruikt iets onaangenaams? Ben je vergeten de vuilnis buiten te zetten? Nee, de geur komt uit de afvoer van de gootsteen.

Je komt de keuken binnen en je ruikt iets onaangenaams? Ben je vergeten de vuilnis buiten te zetten? Nee, de geur komt uit de afvoer van de gootsteen.

Je komt de keuken binnen en je ruikt iets onaangenaams. Ben je vergeten de vuilnis buiten te zetten?

Nee, de geur komt uit de afvoer van de gootsteen. In sommige gevallen kan een stinkende afvoer betekenen dat u een beroep zal moeten doen op een loodgieter.


 

Wat zijn de meest gebruikelijke redenen voor ongewenste geuren in afvoeren en leidingen?

Afvoer vaatwasser

Meestal zullen voedselresten door de afvoer van de vaatwasser worden gespoeld. Maar af en toe kunnen de voedselresten zich verzamelen in afvoer waardoor deze onaangenaam zullen beginnen ruiken.

De afvoer van je vaatwasser wordt aangesloten op de afvoer van de gootsteen, daarom kan een verstopping in dit afvoersysteem ervoor zorgen dat je gootsteen een terugkeer maakt wanneer de vaatwasser leegloopt. Dit kan erop wijzen dat er een verstopping in de afvoer zit.


Maar deze aansluiting op het afvoersysteem betekent ook dat u mogelijk stinkend  vet en etensresten van de vaatwasser kunt ruiken in uw gootsteen.

Als u stank in uw gootsteen opmerkt en u onlangs ook tekenen van problemen met de afvoer van de vaatwasser hebt opgemerkt (zoals bv. stilstaand water), dan kan dit het probleem zijn.


Afvalverwijdering

Heel wat etensresten belanden in de gootsteen. Hoewel ze vermalen worden en door de afvoer worden gespoeld, blijven er soms voedselresten achter. Als deze niet snel worden opgeruimd, gaan deze resten stinken.

Als je tijdens en na het weggooien niet genoeg water gebruikt, kan er ook vuil onderin de afvoer zitten. Onvoldoende watergebruik kan er ook voor zorgen dat de hele afvoer verstopt raakt.

Het eerste dat u moet proberen als u vermoedt dat het weggooien de oorzaak is va, de geuroverlast, is dit apparaat goed schoon te maken. U kunt iets eenvoudigs proberen, zoals zuiveringszout en azijn, zodat u geen speciale reiniger hoeft te kopen. 

Door deze huishoudelijke ingrediënten te gebruiken, verspilt u geen geld als het weggooien niet de oorzaak van de stank blijkt te zijn.

 

Rioolgeuren

Oud, stinkend voedsel is al erg genoeg. Maar een rioolgeur is waarschijnlijk het laatste dat u wilt ruiken in de kamer waar u voedsel bereidt en eet. Helaas kunnen rioolgeuren onder bepaalde omstandigheden in uw keukenafvoer terechtkomen. 

Als de sifon onder uw gootsteen bijvoorbeeld niet goed werkt of als de afvoeropeningen van de leidingen verstopt zijn, kunnen rioolgassen uw huis binnendringen.

U mag nooit een rioolgeur in uw keuken negeren! Rioolgassen kunnen niet alleen vies ruiken, maar ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Hoewel u dit probleem in sommige gevallen misschien met basiskennis van sanitair kunt vaststellen, wilt u niet rommelen met zoiets gevaarlijks.

In sommige gevallen ligt de oorzaak bij rioolwater dat zich in uw huis terugtrekt. Dus elke keer dat u een rioolachtige geur ruikt, kunt u best onze loodgieter bellen om de situatie professioneel aan te pakken.Dit zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom u een slechte geur kunt waarnemen in uw gootsteen. 

Onze professionele loodgieter kan u helpen bij het diagnosticeren en verwijderen van uw afvoerlucht, of deze nu door een van de hierboven opgesomde problemen wordt veroorzaakt of niet.

Neem vandaag nog contact op met ons voor meer informatie of om een bezoek te plannen. 

We bieden oplossingen voor al uw loodgietersbehoeften, of het nu gaat om rioolproblemen, afvoer reparaties, problemen met sanitair,...

Last van vervelende geuren in je keuken? Laat ons een kijkje nemen...