Ontkalken leidingen en afvoeren

Ontkalken

Kalkaanslag speelt een grote rol bij veel verstoppingen. Dewaele Loodgieter helpt je graag bij het ontkalken van je afvoer of leidingen. 

Wat is het ontkalken van leidingen en hoe werkt het?

Hard water en kalkaanslag zijn de twee belangrijkste problemen waarmee zowel huizen als bedrijven te kampen hebben. Indien niet gecontroleerd, heeft dit een invloed op de functionaliteit van alle bijbehorende apparaten. 

 

Ontkalken leidingen

Heb je gehoord over het ontkalken van leidingen en vraag je je af of dit iets voor jouw is? Of misschien heeft iemand je verteld dat je moet overwegen om dit te laten doen, maar weet je niet juist wat dat betekent.

Wat je reden ook is om meer informatie te zoeken over het ontkalken van een rioolbuis, bij ons ben je aan het juiste adres. Hieronder geven we even mee wat je moet weten over het ontkalken van leidingen om zo te kunnen beslissen of dit voor jouw wel de juiste optie  is.

 

Wat is kalkaanslag in je leidingen?

Kalkaanslag is een verzameling stof die zich ophoopt aan de binnenkant van uw leidingen. Het bestaat uit allerlei zaken: minerale afzettingen uit je water, vet dat uithardt, andere dingen die vast komen te zitten,...

Na verloop van tijd verharden al deze zaken samen om een substantie te worden die uw leidingen kan blokkeren. Deze stof wordt schaal genoemd en kan, mits voldoende tijd, de binnenkant van pijpen volledig bekleden. Gietijzeren buizen hebben doorgaans meer last van kalkaanslag dan andere soorten, maar ook andere buissoorten hebben het potentieel om deze kalkaanslag te ontwikkelen.

Als het gaat om het ontkalken van leidingen, zorgen we ervoor dat de klus veilig en snel wordt geklaard.

 

Waarom moet kalkaanslag in je leidingen worden verwijderd?

Kalk kan de stroming van water en afval door uw leidingen blokkeren.

Als het zich ophoopt in een inkomende waterleiding (wat minder waarschijnlijk is), zul je moeite hebben om het water te krijgen dat je nodig hebt voor je dagelijkse routine. Je zal bijvoorbeeld minder lang een afwas kunnen doen omdat de gootsteen na verloop van tijd overloopt.

Als het zich ophoopt in uw riolen of in uw afvoerleidingen, krijgt u verstopte rioleringen en regelmatige terugloop.. In sommige gebieden kan kalkaanslag zelfs de belangrijkste oorzaak zijn van verstopte rioleringen. 

Omdat je afvalwater goed moet worden afgevoerd om oplopende schade te beperken, kan je best aan een beroep doen op onze loodgieter.


Hoe werkt het ontkalken van leidingen?

Een van de meest gebruikte ontkalkingstechnieken is hydrojetting. We sproeien een geconcentreerde waterstroom in de richting van de delen van uw leidingen waar kalkaanslag is ontstaan. Dit zou de kalk moeten verwijderen en uw afvoer er als nieuw doen laten uitzien!

Als hydrojetting niet werkt omdat uw leidingen kwetsbaar of beschadigd zijn, zullen we een manier vinden om uw kalk te verwijderen, zodat u er zich geen zorgen meer over hoeft te maken. 

Bel ons wanneer u kalkaanslag heeft of uw riolering en je afvoer niet meer goed functioneren. We komen dan zo snel mogelijk zien wat het probleem is. Bel ons om vandaag nog uw afspraak te maken.

 

Dewaele Loodgieter kan elke verstopping te baas! Bel ons en wij komen snel een kijkje nemen ...