Riolering

Ontstoppen riolering

Last van stinkende geuren of een kolkend of gorgelend geluid in je afvoer?!

Dan is de kans groot dat je te kampen hebt met een verstopping in je riolering.

Hoe kan je een verstopte afvoer of riolering herkennen?


  1. Door te kijken: als je water in je keukengootsteen, bad of douche laat lopen en dit water maar traag wegspoelt wil dit zeggen dat je te maken hebt met een beginnende verstopping.
  1. Geluid: hoor je bij het doorspoelen van het water in je gootsteen, bad, douche of toilet een borrelend geluid? Ook dit duidt op het begin van een verstopping. Water kan niet meer vrij wegstromen en botst op de verstopping. Hierdoor ontstaat een luchtverplaatsing en begint deze te borrelen.
  1. Stank: heb je veel last van stank dan is dit  een teken dat er veel vuil aan de wanden van je afvoer blijft hangen. Dit vuil begint na een tijd te stinken. Ook dit kan zorgen voor een verstopping door het plots loskomen van dit vuil.

 

Op Welke soorten manieren kan je gaan ontstoppen?

Je kan het zelf proberen...

Een plunjer kan je enorm  helpen wanneer het gaat om een kleine verstopping. Als de verstopping zich in je riolering bevindt zal dit echter niet werken.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

Ontstoppen onder hoge druk

Hierbij gaan wij een darm met een sproeikop op bevestigen in de riolering om zo het aangekoekte vuil onder hoge druk los te blazen. Dit kan enkel in de hoofdrioleringen vanwege de diameter van de buizen.


Ontstoppen met een machinale veer

Hier wordt een veer door de afvoer geleid met een spiraalkop op om de vuilresten los te maken van de randen. Daarna wordt de afvoer gespoeld. Dit is dan weer een optie voor kleinere afvoer buizen zoals bv de keuken, de lavabo, het bad,...


Ontstoppen met een kettingklopper

Een kettingklopper dient ook voor de kleinere afvoerbuizen maar wordt vooral gebruikt bij hardnekkige verstoppingen. De ketting draait rond in de afvoer waardoor ze de opgehoopte vuil-, zeep- en etensresten kapot klopt of slaagt. Bovendien is dit niet schadelijk voor de buizen en zoals gebruikelijk zullen leidingen achteraf gespoeld worden om eventuele resterende stukjes weg te spoelen.

 

Last van vervelende geuren uit je leidingen? Laat ons een kijkje nemen...